• Home
  • Fapt divers
  • Cod roșu de vânt și ploi torențiale în câteva județe. Cod portocaliu și galben, în restul țării

Cod roșu de vânt și ploi torențiale în câteva județe. Cod portocaliu și galben, în restul țării

cod rosu

Administrația Națională de Meteorologie a emis, sâmbătă, mai multe atenționări de vreme severă în acest weekend, după cum urmează:

COD GALBEN
Interval de valabilitate: 30 iulie, ora 12:00 – 31 iulie, ora 22:00

În intervalul menționat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată în cea mai mare parte a teritoriului. Vor fi averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, local, cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40 l/mp.

COD PORTOCALIU
Interval de valabilitate: 30 iulie, ora 12:00 – 31 iulie, ora 10:00

În intervalul menționat în vestul, nord-vestul, centrul și sud-vestul țării, precum și la munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Vor fi intensificări ale vântului, cu rafale de peste 70…90 km/h, vijelii puternice, ploi abundente, frecvente descărcări electrice și pe alocuri căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 40…60 l/mp.

COD ROȘU
Interval de valabilitate: 30 iulie, ora 15:00 – 30 iulie, ora 20:00

Fenomene vizate: intensificări puternice ale vântului, instabilitate atmosferică deosebit de accentuată
Zone afectate: județele Caraș-Severin, Timiș, Arad și Bihor

În județele Caraș-Severin, Timiș, Arad și Bihor vor fi intervale scurte de timp în care local se vor semnala intensificări puternice ale vântului, cu viteze de peste 90…100 km/h. Pe alocuri vor fi căderi de grindină de medii și mari dimensiuni și averse torențiale (cantități de apă de peste 50 l/mp în perioade foarte scurte).

Parteneri