• Home
  • Fapt divers
  • Polemică în Italia, după ce un preot a ținut o slujbă în slip, pe un altar dintr-o saltea gonflabilă

Polemică în Italia, după ce un preot a ținut o slujbă în slip, pe un altar dintr-o saltea gonflabilă

preot catolic

Un preot catolic a provocat o polemică în Italia după ce a celebrat duminica trecută o liturghie în mare, la Crotone, în regiunea Calabria, îmbrăcat doar în slip, folosind o saltea gonflabilă drept altar, relatează AFP, citată de Agerpres, potrivit digi24.ro.

Într-un comunicat publicat pe site-ul său, arhiepiscopia din Crotone a criticat decizia preotului, argumentând că „celebrarea euharistică dispune de un limbaj specific alcătuit din gesturi şi simboluri care trebuie respectate şi preţuite, fără a renunţa la ele cu prea multă superficialitate”. „Mai presus de toate, este necesar să se menţină acest minim de decor şi atenţie la simboluri”, a transmis arhiepiscopia.

Din cauza căldurii foarte mari şi a lipsei de umbră, Mattia Bernasconi, un preot din Milano, a ales să celebreze în apele Mediteranei liturghia, menită să încheie activităţile unei tabere de tineri voluntari milanezi din cadrul unei asociaţii, mai scrie sursa citată de Agerpres, potrivit digi24.ro.

În replică, Mattia a publicat miercuri pe site-ul parohiei sale o scrisoare adresată arhiepiscopiei, în care se apără negând „în mod absolut că intenţia lui a fost de a banaliza euharistia sau de a o folosi pentru a transmite alte mesaje”. „A fost pur şi simplu o slujbă pentru a încheia o săptămâna de lucru cu tinerii care au participat la tabără”, a spus el.

Procuratura din Crotone a deschis o anchetă pentru „ofensă adusă unei confesiuni religioase”, potrivit surselor citate.

Parteneri