CODURILE DE BARE DE PE ALIMENTE – VETI FI SOCATI SA AFLATI CEEA CE VA DEZVALUIE!

 

V-ati intrebat vreodata de ce sunt puse coduri de bare pe alimentele pe care le cumparati? In mod normal pe orice produs pe care il achizitionati ar trebui sa fie un cod de bare care identifica produsul atunci cand veti ajunge la casa de marcat. Desigur, asta este ceea ce stim cu totii, insa ceea ce nu stim si cu siguranta foarte multi nu o sa creada va fi dezvaluit in acest articol, iar dupa ce veti citi, veti ramane surprinsi de ceea ce veti invata.
Desi par ca o pacoste, autocolantele care ar trebui sa fie lipite in general pe toate fructele si legumele pe care doriti sa le cumparati au mai multe functii decat aceea de a scana produsul la casierie. Denumit Codul PLU, acest cod de bare fie ca va vine sa credeti sau nu, va spune modalitatea prin care au fost crescute respectivele produse – Adica – va spune daca fructul a fost modificat genetic, daca a fost cultivat ecologic sau daca a fost tratat cu produse chimice (ingrasaminte chimice, fungicide, erbicide etc).

Iata mai jos codificarile pe care trebuie sa le stiti pentru a recunoaste modalitatea prin care acestea au fost crescute :

Distribuie prietenilor

Daca exista doar patru numere din PLU, aceasta inseamna ca produsul a fost crescut in mod conventional sau „traditional”, prin utilizarea pesticidelor. Ultimele patru litere ale codului PLU ne arata pur si simplu ce fel de legume sau fructe sunt. Un exemplu este faptul ca toate bananele sunt etichetate cu codul 4011.

Daca exista cinci numere din codul PLU, iar numarul incepe cu cifra „8”, aceasta va spune ca elementul este un fruct sau o leguma modificat genetic. Fructele sau legumele modificate genetic sunt considerate a fi organice. Deci, este imposibil sa se manance produse ecologice, care sunt cultivate din seminte modificate genetic. O inginerie genetica (GE sau OMG) De exemplu banana ar avea codul: 84011

Daca exista cinci numere din codul PLU, iar numarul incepe cu cifra „9”, aceasta va spune ca produsul a fost cultivat organic si nu a fost modificat genetic. O banana organica trebuie sa aiba codul: 94011

Surprinsi sau nu, aceste coduri va pot dezvalui exact ceea ce trebuie sa consumati. Nu ramane decat sa credeti aceasta varianta pe care v-am dezvaluit-o in cuvintele spuse mai sus.

Despre Autor:
Cristian Iacov este autor pentru Secretele.com