Comunicat: FNGCIMM şi Banca Transilvania încheie cu succes campania de informare dedicată promovării programului Start-Up Nation

 

Seminarul de informare „Solutii financiare de sustinere a mediului antreprenorial”, organizat de FNGCIMM la Oradea in data de 26.09.2019, a marcat finalul campaniei de promovare a programului Start-Up Nation. Seria de evenimente a debutat la Craiova, unde a avut loc conferinta de lansare, urmata de seminarii de informare la Ploiesti, Brasov, Timisoara, Constanta si Iasi. Pe parcursul a doua luni, FNGCIMM a prezentat in parteneriat cu Banca Transilvania pachetul de servicii financiare, creditare – garantare, dedicate beneficiarilor si potentialilor beneficiari ai programului Start-Up Nation.

Principalele teme de dezbatere au vizat:
• Oferta FNGCIMM dedicată susținerii accesului la finanțare al antreprenorilor;
• Garantarea finanțărilor dedicate investițiilor și a derulării activității curente;
• Avantajele garanțiilor financiare;
• Start up Nation: de la idee până la implementarea proiectului;
• Soluții financiare de susținere a mediului antreprenorial.

Distribuie prietenilor

“Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri are rolul de intermediar intre mediul de afaceri si cel financiar, avand ca obiectiv prioritar crearea unui cadru care sa favorizeze mentinerea unui dialog deschis cu potentialii sai beneficiari, cu piata financiara, cu autoritatile si institutiile partenere. Acesta platforma de dezbatere a continuat cu seria de evenimente « Solutii financiare de sustinere a mediului antreprenorial » pe care am desfasurat-o in parteneriat cu Banca Transilvania.

Atenți la semnalele pietei, la prioritatile programelor guvernamentale pentru IMM-uri si la solicitarile specifice pe care ni le transmit institutiile partenere, vom continua sa oferim o sustinere eficienta clientilor nostri, cu speranta ca eforturile noastre vor contribui la consolidarea tinerei Romanii antreprenoriale. Dorim sa incurajam cultura antreprenoriala si sa garantam programe care au ca obiectiv dezvoltarea mediului de afaceri, a economiei rurale, dar si dezvoltarea personala a fiecarui membru al comunitatii”, a declarat Gheorghe Lapadat, Director General FNGCIMM.

De la lansarea programului si pana in prezent, respectiv in perioada 2017-2019, la nivel national, FNGCIMM a sustinut accesul la finantare pentru circa 6.000 de IMM-uri.
FNGCIMM se pozitioneaza astfel ca principal sustinator al beneficiarilor Programului Start Up Nation, companiile noi, declarate eligibile, putand accesa finantarea necesara de la bancile inscrise in program, creditele punte fiind garantate de catre FNGCIMM in proportie de maxim 80%. FNGCIMM a reevaluat riscul asociat acordarii garantiilor pentru programul Start-Up Nation si a ajustat comisionul aferent acestui program pana la 1,95% din valoarea garantiei acordate.
***
Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM SA-IFN) este o instituţie financiară nebancară, cu capital de risc, înfiinţată în scopul facilitării accesului IMM-urilor la finanţări, prin acordarea de garanţii pentru instrumentele de finanţare contractate de la bănci comerciale sau din alte surse.
Din anul 2002 si pana in prezent, FNGCIMM a acordat IMM -urilor peste 80.000 de garantii la nivel national, in valoare de aproximativ 26 de miliarde de lei.
FNGCIMM instrumentează, se asemenea, programe guvernamentale destinate relansării economice, dezvoltării mediului de afaceri, precum şi creării și susținerii de locuri de muncă, funcţionând ca o societate comercială pe acţiuni, cu acţionar unic statul român, sub supravegherea prudenţială a Băncii Naţionale a României.
Garanţia FNGCIMM SA – IFN este de maxim 80% din valoarea împrumutului, fără a depăși suma de 2,5 milioane euro/beneficiar şi se emite la solicitarea instituţiilor finanţatoare partenere, pentru finanţări aprobate, pe baza analizei documentelor prezentate de către finanţator.
FNGCIMM SA – IFN colaborează cu 27 instituţii financiare în baza unor convenţii de lucru. Garanția FNGCIMM SA – IFN este cea mai lichidă garanție, plătibilă în maxim 90 zile de la solicitarea de plată a finanţatorului, însoţită de documentaţia completă, față de minim 2 ani, durata medie de executare a unei ipoteci.
FNGCIMM SA – IFN asigură o acoperire teritorială națională, răspunzând solicitărilor întreprinzătorilor prin toate cele 3 sucursale, 2 reprezentanțe și 3 filiale. În baza apartenenței sale la AECM (Asociația Europeană a Instituțiilor de Garantare – asociație ce reunește 47 de fonduri de garantare mutuale, private și publice, bănci de dezvoltare și fonduri de contragarantare din 23 de state membre ale UE, precum și din Turcia, Serbia, Bosnia și Herzegovina, Federația Rusă și Kosovo).
FNGCIMM funcționează după reguli şi principii europene.