A.M. Press
Ultimele stiri din Romania!

Comunicat. Vizita Președintelui Academiei Române în Republica Croația

1 38

 

În perioada 17-19 aprilie 2019, Ioan Aurel Pop, Președintele Academiei Române a efectuat o vizită în Republica Croația la invitația Președintelui Academiei Croate de Științe și Arte Velimir Neidhardt.

În cadrul convorbirilor a fost salutat cursul ascendent al relațiilor dintre România și Croația în toate domeniile, exprimându-se dorința amplificării cooperării între cele mai înalte Foruri de știință și cultură din cele două țări.
Cu ocazia vizitei a fost semnat Acordul privind cooperarea dintre Academia Română și Academia Croată de Științe și Arte.

Președintele Academiei Române a susținut în Aula Universității Zagreb prelegerea „The Making of Modern Romania in the Europe of Nations (1859-1918)“ și a efectuat o vizită la Opatija, la invitația lui Ivo Dujmic, primarul acestui oraș, unde se află Promenada „Carmen Sylva“, care a primit acest nume în amintirea vizitelor pe care le-au făcut Regele Carol I și Regina Elisabeta în celebra stațiune croată de la Marea Adriatică.

La 17 aprilie 2019, Președintele Academiei Române a participat la Concertul „Muzica Europeană de-a lungul secolelor“, organizat de Ambasada României la Zagreb în contextul Președinției Române a Consiliului UE.

(Nota redacției. Din păcate n-am putut prelua fotografiile, deosebit de sugestive, ale vizitei, trimise de Ambasada Română din Zagreb la AMPress)

loading...
1 Comentariu
  1. Nelutu spune

    D-l Ioan Aurel Pop trebuie convins ca el trebuie sa fie viitorul presedinte al Romaniei!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More