• Home
  • Prima
  • Concertul verii la Muzeul Pietrei. Alexandru Tomescu revine, cu vioara Stradivarius, la Sângeru

Concertul verii la Muzeul Pietrei. Alexandru Tomescu revine, cu vioara Stradivarius, la Sângeru

lucian si alexandru 2

Ca și anul trecut, în august, mai exact pe 15 august 2019, cu începere de la orele 17,oo, violonistul Alexandru Tomescu va susține un nou concert de vioară solo în spațiul generos al Muzeului Pietrei din Sângeru. Momentul a fost detaliat în discuția dintre poetul Lucian Avramescu și violonistul Alexandru Tomescu, la revenirea acestuia în satul în care a copilărit și unde își are casa moștenită de la bunica de mamă, dintr-un turneu obositor în străinătate (”în doar trei zile am concertat în trei țări diferite și am utilizat opt curse aviatice”, spune Alexandru).

Unul dintre cei mai bine cotați violoniști ai lumii va concerta, ca și anul trecut, în fața melomanilor veniți de pretutindeni, prilej cu care unchiul său, poetul Lucian Avramescu își va lansa o nouă carte despre care deocamdată nu dă detalii. ”Totul la vremea cuvenită!”

Este, dincolo de angajamentele instituțiilor guvernamentale care au ”un mare program dedicat reînvierii spirituale a satelor”, o probă că niște reprezentanți de vârf ai culturii române întreprind ceva concret.

”Mă bucur pentru darul pe care Alexandru îl face satului de care-l leagă nu doar amintirile copilăriei, ci și mormintele tatălui și bunicilor, unde merge întotdeauna spre a aprinde o lumânare și a se ruga pentru sufletul lor”, a spus poetul Lucian Avramescu.

Concertul va fi, ca toate manifestările artistice de la Muzeul Pietrei, cu intrare liberă.
Acum, în timp ce Ana Luciana, fiica mică a poetului și Katerina, fiica violonistului, se joacă inventând un Basm cu Sirene, violonistul repetă – vioara se aude pe o bună parte a satului – pentru concertul pe care-l susține peste câteva zile în Bulgaria, iar poetul își face corectura la noua carte. Succes amândurora!
Giorgiana Radu, AMPress

Parteneri