CORPUL SE REÎNNOIEŞTE O DATĂ LA 7 ANI – AFLĂ CE MODIFICĂRI DE ORDIN PSIHIC SE PETREC PE PERIOADA FIECĂREI ETAPE!

 

 

De la naştere şi până la împlinirea vârstei de 7 ani, copilul dobândeşte doar o cunoaştere orizontală a lumii, iar simţurile sale sunt în plin proces de dezvoltare. Copilul dezvoltă o conexiune puternică cu mama, iar primele senzaţii trăite sunt legate de vederea chipului şi auzirea vocii mamei, gustarea laptelui acesteia şi simţirea căldurii corpului ei. Acest ciclu primar se încheie odată ce copilul începe să cunoască mai bine lumea exterioară.
Stadiul dintre 7-14 ani

Pe durata acestei etape, copilul dezvoltă o conexiune puternică cu tatăl şi capătă şi o cunoaştere verticală a lumii. Personalitatea copilului se dezvoltă foarte mult în această etapă, iar tatăl devine un aliat de încredere în cunoaşterea lumii exterioare mediului familiei.

Distribuie prietenilor

Stadiul dintre 14-21 de ani

În preajma vârstei de 14 ani, copilul începe să se revolte împotriva societăţii. Această etapă de viaţă marchează cea mai puternică dezvoltare intelectuală şi instalarea crizei adolescentine. Tinerii se opun normelor societăţii şi caută să schimbe lumea prin acte de răzvrătire. Revolta se manifestă mai ales prin încălcarea regulilor, încercarea de a-şi câştiga un grad mai mare de independenţă, aderarea la grupuri sociale marginale, însuşirea de idei anarhiste şi desconsiderarea valorilor învechite.

Stadiul dintre 21-28 de ani

Acest stadiu marchează stingerea conflictului cu societatea şi depăşirea perioadei de revoltă. După ce eşuează în tentativele lor de a schimba lumea, în această etapă oamenii se integrează în societate şi năzuie să-şi întreacă părinţii pe toate planurile. Printre altele, începe căutarea unei slujbe mai bune decât cea ocupată de părinţi şi a unei locuinţe mai ofertante. La această vârstă se înfiripă şi dorinţa de întemeiere a unei familii mai fericite decât cea de provenienţă, iar acest deziderat culminează de regulă cu căsătoria.

Stadiul dintre 28-35 de ani

În această perioadă, individul se concentrează tot mai mult asupra propriei familii şi, de regulă, decide să achiziţioneze o locuinţă mai bună şi o maşină nouă în vederea venirii, sau odată cu venirea pe lume a unui copil. Totuşi, dacă individul nu a depăşit în întregime primele 4 cicluri a câte 7 ani, pot interveni conflicte ce pot duce la destrămarea familiei întemeiate. Dacă perioada de conexiune cu mama a fost marcată de conflicte sau de traume, pot interveni conflicte în special în planul relaţiilor cu rudele de sex feminin (soacră, fiică, nepoate, surori). Dacă perioada de conexiune cu tatăl a fost afectată în copilărie şi preadolescenţă, pot izbucni conflicte în special cu rudele de sex masculin (socru, fiu, nepoţi, fraţi). Dacă individul nu a tranşat în totalitate revolta cu societatea în perioada adolescenţei, se poate ca acesta să se revolte din nou în această etapă de viaţă, fapt care poate avea drept consecinţe pierderea slujbei sau divorţul.

Citește continuarea pe SECRETELE.COM