Cristian Tudor Popescu : Mickey, crucificat cu mouse

„Prim-ministrul României roteşte ochii în sus, în jos, la stânga şi la dreapta ca un şobolan de desen animat.” Asta scriam despre celebrul moment MTO de la Cotroceni, în care V. Ponta s-a arătat pentru câteva clipe aşa cum este.
mickeysad2
În prima variantă, scrisesem „ca un Michi Maus încolţit”. Pe urmă am stat pe gânduri, am şters şi am formulat cum vedeţi mai sus. Imaginea era clară, dar n-am putut să-l alătur pe minunatul şi nobilul Mickey celui pe care, în titlul unui alt editorial, l-am numit „Năpârca la maturitate”.
Ce văd acum pe HotNews îmi strânge inima. Un colaj fotografic cu Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, care râde cu gura până la urechi, în vreme ce, în spatele lui, Mickey Mouse e crucificat pe un perete, cu sângele curgându-i din lăbuţele găurite. Adicătelea, Facebook şi Ponta.
Oare cum o fi arătând animalul care a compus această operă de artă? Greşesc, niciun animal n-ar fi putut face asta, doar un gunoi uman.
Cât de neom poate să fie creatura? A fost vreodată copil sau s-a născut direct cu slănină pe creier, dacă a putut să scoată sânge din Mickey cu mouse-ul?
Iar ca să-l asemuieşti pe Ponta cu Iisus pe cruce înseamnă nu numai că nu eşti creştin, eşti şi cretin.
Am o mare rugăminte către toţi oamenii de pe Facebook care m-au făcut să trăiesc duminică bucuria, ceea ce foarte rar sunt în stare: lăsaţi-l în pace pe Mickey Mouse!
Dezlipiţi-l de abţibildul Victor Ponta, nu-l mai chinuiţi pe bravul nostru şoricel!
Copiii, care nu ştiu cine e Ponta, izbucnesc în lacrimi când îl văd tăiat cu X-uri roşii sau străpuns de cuie.
Lăsaţi-l în pace pe Mickey Mouse!

Articol preluat integral de pe Gandul.info