Culoarea părului care ţi se potriveşte în funcţie de ten şi ochi

 

par_stralucitorDacă ne place o anumită culoare a părului asta nu înseamnă că ni se și potrivește. Atunci când te hotărăşti să îţi schimbi culoarea părului, există o serie de factori de care ar trebui să ţii cont. Printre aceştia se numără şi culoarea ochilor, tipul pielii sau forma feţei.

Cum să alegi vopseaua de păr în funcţie de nuanţa tenului

Distribuie prietenilor

Potrivit specialiştilor, la capitolul culoarea pielii există două categorii importante ce merită menţionate: tonurile calde şi cele reci, scrie eva.ro, citată de rtv.net.

Tonurile calde

Tonurile calde sunt adesea caracterizate printr-o piele care se bronzează cu uşurinţă, coloritul său variind de la mediu la măsliniu. În cazul persoanelor cu ten măsliniu, pomeţii prezintă subtonuri în culoarea piersicii.

La capitolul vopsea de păr, nu vei da greş dacă optezi pentru un ciocolatiu deschis, roşu cupru, blond miere sau şaten deschis. Ar trebuie totuşi să eviţi negrul albăstrui, care te-ar putea îmbătrâni, sau blondul platinat, ce riscă să-ţi şteargă trăsăturile.

Tonurile reci

Această categorie prezintă de cele mai multe ori subtonuri roşiatice sau albastre. Fie că ai un ten măsliniu sau unul palid cu pistrui, se poate spune că ai un ten în tonuri reci. În plus, aceste persoane au adesea părul în nuanţe de brunet şi castaniu.

Luând în considerare toţi aceşti factori, ar trebui să alegi culori precum şatenul, blondul cenuşiu sau negrul. În plus, trebuie să ştii că nuanţele de roşcat nu sunt recomandate pentru acest tip de ten, acestea riscând să-ţi scoată în evidenţă defectele, oricât de mici ar fi.

Cum să-ţi alegi vopseaua de păr în funcţie de nuanţa ochilor

Dacă ochii tăi sunt căprui, negri, gri cenuşiu sau albastru închis, este important de menţionat că aceştia sunt asociaţi cu tonurile reci de piele. În acest caz, poţi opta cu încredere pentru nuanţele de vopsea în tonuri de şaten închis sau negru.

Pe de altă parte, dacă eşti una dintre acele persoane cu ochi deschişi la culoare, precum cei albaştri, căprui sau verzi, poţi alege acele tonuri de vopsea de păr care sunt asociate tonurilor calde de piele. Vei merge la sigur dacă alegi nuanţele deschise, precum şatenul, blondul miere sau chiar roşul cupru.

Mădălina Stoica, AMPress