• Home
  • Info utile
  • Cultivarea daliilor. Cele mai bune sfaturi pentru plantare și îngrijire

Cultivarea daliilor. Cele mai bune sfaturi pentru plantare și îngrijire

dalii

Daliile sau gherghinele se numără printre cele mai frumoase și rezistente flori de vară, care pot înflori până toamna târziu. Află câteva trucuri și sfaturi utile pentru cultivarea daliilor, cum să le îngrijești corect să înflorească abundent!
Daliile se cultivă mult mai ușor din tuberculi. Dacă le plantezi în jardiniere sau ghivece la interior, o poți face încă din luna martie. Trebuie doar să ții ghivecele într-un balcon închis, însorit și bine aerisit și să le uzi periodic.
Dacă vrei să plantezi daliile în grădină, așteaptă până în luna mai, deoarece tuberculii sunt sensibili la frig și umezeala rece.

Cultivarea daliilor. Cum trebuie pregătit pământul
Tuberculii daliilor sunt delicați și au nevoie de un echilibru perfect între umezeală și căldură pentru a genera o plantă sănătoasă. De aceea, substanțele nutritive sunt foarte importante de la bun început.
Fie că te ocupi de cultivarea daliilor în ghivece, fie că le plantezi în grădină, alege pământ de cea mai bună calitate și adaugă compost bine mărunțit sau îngrășământ organic. Cu cât se bucură de un pământ de calitate, bogat în nutrienți și săruri, cu atât tufele de dalii vor crește mai puternice și mai bogate în flori.
Un alt sfat foarte important pentru cultivarea daliilor este legat de nisip și perlit. Adaugă câteva lopeți de nisip în perlit în solul bine săpat și afânat în care vei planta tuberculii. Nisipul este important pentru a drena apa, astfel încât tuberculii să nu stea în umezeală și să mucegăiască.

Cum alegi locul potrivit
Florile daliilor, bijuterii colorate pentru grădină și ghivece
Daliile, ca mai toate florile de vară, iubesc soarele. Dar soarele din zilele noastre este din ce în ce mai puternic în lunile de vară și va arde bobocii firavi.
Alege mai degrabă un loc semiumbrit sau un loc în care florile să aibă soare plin dimineața și puțină umbră după amiaza.
Soarele este important pentru înflorire, dar în lunile iulie-august el poate usca bobocii și florile plantelor.

Continuarea pe libertateapentrufemei.ro

Parteneri