AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Cum alegem un pat matrimonial solid?

Alegerea patului matrimonial potrivit reprezintă cheia unui somn confortabil și sănătos. Decizia necesită luarea în considerare a mai multor factori, precum materialele, structura, funcțiile suplimentare și designul. La ce trebuie să fim atenți când cumpărăm un pat matrimonial pentru dormitor? Rămâi alături de noi! Avem pentru tine recomandări și indicii utile, care îți vor facilita luarea unei decizii.

Patul matrimonial bine ales reprezintă o investiție pentru mulți ani. Este important să asigure confortul relaxării și un somn plăcut. Ne petrecem dormind aprox. 1/3 din viață, așadar nu uita să iei această decizie cu cea mai mare grijă. Patul pentru două persoane ar trebui să fie suficient de mare și bun calitativ. Nu putem uita aici nici de aspectul său. Având în vedere că este o investiție pentru ani de zile, trebuie să îndeplinească și cerințele voastre vizuale.

Mărimea patului matrimonial – ce mrăime să alegem?

Trebuie însă să acorzi atenție înainte de toate dimensiunilor. Dacă vorbim de lungime, ea este standard 200 cm. Însă în cazul mobilei pentru două persoane, un parametru mai important este desigur lățimea. Se consideră că lățimea minimă ar trebui să fie 140cm – este o opțiune excelentă, în special pentru dormitoarele de mici dimensiuni. Însă pentru confort, o soluție mai bună va fi patul matrimonial 160×200, care se bucură de cea mai mare popularitate. Se va integra excelent într-un spațiu mic, precum și într-un spațiu mai generos. În plus, asigură un confort optim al somnului și relaxării.

Dacă ești fericitul posesor al unui dormitor mare, poți alege modele mai mari. Patul matrimonial 180×200 sau 200×200 îți va permite să ai mai mult spațiu în timpul somnului și îți va asigura și mai mult confort.

Dimensiunile de mai sus înseamnă suprafața saltelei. Pentru a fi sigur că varianta respectivă încape în dormitorul tău, verifică și lungimea și lățimea efectivă.

Pat matrimonial tapițat – care material este cel mai bun?

Paturile matrimoniale tapițate vor face ca spațiul să devină familiar și elegant. Gama bogată de culori și materiale permite găsirea celor ideale, care să se adapteze preferințelor tale și stilului dormitorului. Ce țesături ai la alegere?

  • Țesături velvet – se caracterizează prin aspectul modern și textura subtilă. Sunt moi și plăcute la atingere.
  • Plușuri și velur – sunt fire plăcute, care își păstrează caracterul senzorial. Materialul mătăsos se caracterizează printr-un puf delicat, care îl face să fie deosebit de moale.
  • Țesăturile împletite – se caracterizează prin împletitura expresivă și prin rezistență. Similar cu alte țesături, este de asemenea moale și plăcută la atingere.
  • Piele ecologică și material reiat – aceste țesături asigură un aspect extraordinar al încăperii.

2.png

Este greu să indicăm un singur tip de țesătură de tapițerie care să fie cea mai potrivită pentru pat. Depinde de preferințele tale și de amenajarea încăperii. Când alegem, merită totuși să fim atenți la câteva aspecte importante. Verifică specificația materialului – vei afla detalii despre rezistență și calitate. Dacă ai un animăluț de companie, merită să alegi un material, care să fie rezistent la zgârieturi și ușor de spălat. Țesăturile rezistente la apă îți vor permite să păstrezi materialul în stare impecabilă pentru mai multă vreme.

Pat matrimonial cu ladă de depozitare sau fără?

Noi recomandăm paturi matrimoniale cu ladă de depozitare. De ce? Un spațiu suplimentar de depozitare este util în orice casă. Datorită lui, poți să folosești eficient spațiul, care de obicei rămâne nefolosit. Aceasta este soluția ideală, mai ales în dormitoarele mai mici, unde fiecare compartiment suplimentar este valoros precum aurul. Nu neapărat trebuie să fie folosit ca recipient pentru lenjerie. Aici poți păstra și hainele de sezon, valizele sau alte obiecte.

Pat matrimonial modern la preț redus

Patul este unul dintre cele mai importante piese de mobilier din dormitor. În el petrecem mult timp, de aceea este important să fim complet satisfăcuți de achiziția făcută. Te întrebi unde să cumperi pat matrimonial ieftin? Accesează magazinul online MIRJAN24. Aici vei găsi o ofertă bogată, cu stiluri și culori variate. În plus, prin eshop primești livrare gratuită în max. 5 zile lucrătoare.

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!