Cum cureți salteaua de pete și microbi, ușor și rapid, cu un singur ingredient din bucătărie

saltea Sunt practice și confortabile, dar ne cam dau bătăi de cap atunci când se pătează. De aceea, vrem să îți spunem și ție cum să cureți salteaua ușor și rapid, fără bătăi de cap, cu ajutorul unuia dintre cele mai banale ingrediente.   

Pericolele din saltea

Distribuie prietenilor

Despre substanțele toxice din saltele s-a tot vorbit, toluenul diizocianat fiind cea mai periculoasă dintre acestea. Dacă de toxine putem scăpa relativ ușor, cu ajutorul… cepei, de petele de la suprafață putem scăpa cu ingredientul bun la toate – bicarbonatul de sodiu.

Acesta te ajută nu doar să îndepărtezi petele de pe saltea (cu tot cu mirosurile pe care le emană), dar și să elimini acarienii. Aceștia din urmă cauzează astm, conjunctivită, dermatită și rinită alergică, putând pătrunde până în plămâni.

Așa că îți recomandăm să folosești această metodă nu doar pentru a scoate petele din saltea, dar și pentru a o reîmprospăta și a elimina acarienii.

Cum să cureți salteaua cu bicarbonat de sodiu

În cazul în care vrei să îndepărtezi pete, vei folosi bicarbonat de sodiu doar pe acestea. Poți scăpa astfel de petele de cafea, ceai, vin roșu, sos, urina animalelor de companie.

Dacă salteaua nu este pătată, dar vrei să o reîmprospătezi, vei presăra bicarbonat de sodiu pe toată suprafața ei. Distribuie bicarbonatul pe saltea folosindu-te de o sită sau de o strecurătoare. Pentru a îmbunătăți mirosul, poți adăuga câteva picături din uleiul esențial preferat. Ți-l recomandăm pe cel de levănțică sau pe cel de portocală.

Mai ai nevoie de o perie și de un aspirator. Lasă ingredientul să acționeze timp de câteva ore, dacă este posibil chiar peste noapte. După scurgerea timpului, freacă bine salteaua cu peria, apoi mai așteaptă 10-15 minute înainte de a îndepărta bicarbonatul.

La capătul celor 15 minute, aspiră pulberea de pe saltea. Aspiră lent și insistent, pentru a îndepărta nu doar bicarbonatul se pe suprafața saltelei, dar și praful acumulat în interior.

Sursa – avantaje.ro