AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Cum faci cea mai bună salată de ardei copți

 

Salata de ardei copți este perfectă pentru zilele de vară. E ușoară și se poate combina cu orice fel de preparat. Iată rețeta!
Ingrediente:
• 1/2 kg ardei grasi
• 1 lingura zeama de lamaie sau 1/2 lingurita otet
• 1-2 linguri ulei de masline
• sare
• 1 catel de usturoi zdrobit (optional)
Preparare:
Alegeti ardei, cat mai grasi si drepti, fara indoituri, ca sa se poata coace uniform. Spalati-i si stergeti-i de apa. Coaceti-i pe plita de la soba de gatit sau pe o tabla, pusa peste flacara de la aragaz. Puteti sa-i coaceti, la foc iute si pe un gratar, pus direct pe flacara

Sau puteti sa folositi metoda mea: puneti-i intr-o tava emailata, in mijlocul cuptorului, la foc potrivit. Intoarceti-i pe toate partile si pe masura ce sunt facuti si copti, puneti-i intr-o oala acoperita, presarati cu sare si lasati-i sa stea, circa 15-30 min. (Nu folositi multa sare sa nu devina prea sarati).

Astfel, coaja pe care trebuie sa o indepartati se va desprinde cu usurinta. Nu este indicat sa se spele sau sa se folosesca apa, deoarece isi vor pierde gustul de copt.

Asezati-i in salatiera si turnati peste ei Otet (zeama de lamaie) si ulei. Sau invers – ulei si Otet. Optional, se poate adauga si usturoi, dupa preferinta.

Intoarceti-i pe toate fetele in sos si dati la rece, cateva ore, inainte de a fi serviti, sau cel mai bine, de pe o zi pe alta, ca sa se patrunda bine aromele.

Ornati cu felii de rosii si serviti-i ca si acritura, langa preparate de carne sau salata de vinete, sau cu ce doriti.

Sursa – reteteculinare.ro

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!