Cum faci cele mai bune sarmale de post. Ingredientul secret care dă tot gustul

 sarmale post Sarmalele de post pot fi la fel de gustoase ca şi cele cu carne dacă puneţi 150 gr bulgur fin – un amestec de boabe de grâu măcinate. Bulgurul poate conține mai multe tipuri de grâu, însă de obicei este din grâu tare, cunoscut la noi și ca ghircă. Acesta este des întâlnit în Orientul Mijlociu, Europa și Asia de Sud.

Reţetă sarmale de post. Ingrediente

– 1 varză murată

Distribuie prietenilor

– 150 gr bulgur fin

– 300 gr ciuperci proaspete

– 1 ceapă

– 1 căţel usturoi

– 1 linguriţă boia dulce

– 1 linguriţă cimbru uscat

– 1/2 linguriţă chili (sau 1/2 linguriţă harissa)

– 1/2 legătură pătrunjel

– 100 ml bulion

– 4 linguri ulei măsline

– sare, piper

Preparare

Alegeţi 20 de foi de varză murată. După aceea, bulgurul trebuie acoperit cu apă fierbinte şi lăsat 10-15 minute să stea şi să se umfle.

Ceapă tocată mărunt o călim în uleiul încins, adăugăm ciupercile tăiate cubuleţe mărunte, bulgurul (care între timp a absorbit toată apă), cimbru, chili şi patrujelul tocat mărunt şi amestecăm bine.

Împachetăm sarmalele. Pe fundul oalei aşezăm frunze de varză tocate fin. Deasupra aranjăm sarmalele. Acoperim cu un alt strat de varză tocată, mai punem puţin cimbrul şi bulionul. Punem apă până când acoperim toate sarmalele şi după le fierbem cu capac, la foc mediu.

Sursa – realitatea.net