CUM FACI MAIONEZĂ DE CASĂ ÎN DOAR 3 MINUTE. AFLĂ PONTUL PE CARE PUȚINE PERSOANE ÎL ȘTIU!
Cea mai bună, cea mai rapidă și cea mai sănătoasă variantă de maioneză posibilă, aceasta este.
INGREDIENTE
• 2 gălbenușuri mari de ouă
• 1/2 linguriță sare
• 2 linguri apă foarte rece
• 1 linguriță muștar
• 2 linguri zeamă de lămâie
• *** 350 ml ulei DE LA FRIGIDER
PREPARARE
1. Într-un robot de bucătărie la care ai atașat lama cea mai lată, adaugă toate ingredientele (în afară de ulei). Combină-le 5-10 secunde.
2. În timp ce mixarea continuă, toarnă (treptat și încet de tot) uleiul rece (ăsta e secretul reușitei, dacă vrei să îți iasă rapid și să nu se taie maioneza!). Ar trebui să dureze cam un minut până când se încorporează cu totul.
3. Când se încorporează uleiul în amestec, ar trebui să obții o cremă consistentă, densă, gălbui-pai. Gustă și asezonează.
Sursa – retete.unica.ro