Cum funcționează un credit de tip amanet auto?

Cum functioneaza un credit de tip amanet auto

Există momente în viață în care ne confruntăm cu dificultăți financiare și avem nevoie de lichidități imediate. În acest caz, nu va fi posibil să solicităm un împrumut clasic din cauza urgenței situației, mai ales dacă avem deja mai multe credite restante. Există, totuși, o alternativă salvatoare: amanetul. Cu toate acestea, recurgerea la un amanet poate implica anumite riscuri. În cele ce urmează îți vom spune cum funcționează un credit de tip amanet auto.

Principiul creditului de tip amanet auto

Amanetul este o formă de credit pe care o persoană o primește după ce depune temporar un obiect de valoare la un amanet. Acest tip de împrumut este utilizat în multe țări din întreaga lume. Are câteva sute de ani vechime, deoarece exista deja în China în urmă cu 2000 de ani.

În termeni simpli, casa de amanet funcționează ca o ipotecă, cu excepția faptului că împrumutul este schimbat cu un obiect de valoare, ceea ce îți oferă acces rapid la numerar.

Cum funcționează creditul de tip amanet auto

Există patru pași care trebuie urmați dacă dorești să obții un împrumut de tip amanet auto:

  • Întâlnirea cu o casă de amanet: apelează la o casă de amanet din localitatea ta și asigură-te că deții o dovadă de identitate, o dovadă de adresă și obiectul care va fi folosit ca garanție pentru împrumut.
  • Evaluarea mașinii: aceasta este efectuată de un expert calificat. Împrumutul care îți va fi acordat reprezintă 2/3 până la 4/5 din valoarea pe care expertul a estimat-o pentru mașina ta. Pentru a evalua garanția, se iau în considerare marca, anul fabricației și starea mașinii.
  • Contractul de amanet: în cazul în care împrumutul este acordat, se întocmește un contract pentru o perioadă de 30 de zile. Suma de bani corespunzătoare valorii obiectului îți este apoi transferată în cel mai scurt timp posibil în contul bancar personal. Cu toate acestea, poți să rambursezi împrumutul acordat de https://www.creditamanetauto.ro/ înainte de termenul convenit și să îți recuperezi mașina, fără penalizări.
  • La sfârșitul contractului: odată ce împrumutul a fost rambursat, mașina îți va fi returnată. În cazul în care nu poți rambursa împrumutul, poți vinde mașina direct din parcul auto al firmei de amanet.

Avantajele creditului de tip amanet auto

În comparație cu un credit clasic, formalitățile și condițiile de obținere a unui împrumut de tip amanet auto sunt mult mai flexibile.

Nu trebuie să justifici motivele pentru care te împrumuți. Un împrumut de tip amanet auto poate fi contractat rapid, fără a fi nevoie de a-ți complica munca de întocmire a unei cereri de împrumut și de efectuare a unei analize a solvabilității.

Cu toate acestea, trebuie să poți renunța temporar la mașina ta pe durata împrumutului.

Parteneri