Cum plantezi corect bulbii de narcise. Secrete pe care nu le știai

 

Luna octombrie este excelentă pentru a planta bulbii de narcise în grădină, să te bucuri de florile lor parfumate la primăvara viitoare. Bulbii de soi, care vor produce flori mari și deosebite sunt mai scumpi și mai sensibili. De aceea trebuie să cunoști câteva secrete înainte de a-i planta în pământ.
Cum să plantezi corect narcise
Alege un loc însorit, cu pământ bun și hrănitor. Sapă bine pământul înainte de a planta bulbii și fărâmițează bulgării, pentru a fi cât mai afânat. Adaugă mraniță sau compost pentru a asigura plantelor nutrienții necesari să înflorească.
Ai grijă să plantezi fiecare bulb cu partea ascuțită în sus, deoarece acolo va răsări mugurele din care se vor dezvolta frunzele și floarea.
Fiecare bulb se plantează la o adâncime de două ori mai mare decât lungimea sa. Spre exemplu, dacă un bulb este mic și are doar 2 cm lungime, îl plantezi la 4 cm adâcime. Dar bulbii mari, de 5 sau 6 cm lungime, se plantează la 10 cm adâncime în sol.
Acoperă bulbii cu pământ, tasează și adaugă deasupra un strat protector de scoarță de copac mărunțită sau de frunze și iarbă uscată, pentru a le ține de cald peste iarnă.
Un secret de la cultivatorii cu experiență
Bulbii de narcise care se cultivă în soluri nisipoase se plantează mai adânc cu două degete, decât este indicat. Iar bulbii care se cultivă în solurile grele și argiloase, se plantează puțin mai spre suprafață, ca să poată încolți ușor.

Mai mult pe libertateapentrufemei.ro