CUM PREPARI CEA MAI BUNĂ SALATĂ DE CARTOFI DIN LUME, în doar 30 de minute

salată cartofiVrei să încerci o salată de cartofi puțin „altfel”? Îți recomandăm o rețetă nouă. Salata e cremoasă, plină de arome care se completează perfect și foarte ușor de făcut.

INGREDIENTE

  • 1 kg și jumătate cartofi roșii
  • 300 g maioneză
  • 120 g smântână dulce
  • 5 ouă fierte tocate
  • 1 castravete murat tăiat cubulețe mici + 2 lingurițe de zeamă
  • 1 lingură muștar
  • 1 lingură oțet alb
  • 1/2 linguriță sare
  • 1/2 lingurță zahăr
  • 1/2 linguriță piper
  • 2-3 tulpini de țelină tocate
  • 1 ceapă roșie medie cubulețe
  • 2 cepe verzi tocate (opțional)
  • 1 ardei gras mic, tocat mărunt
  • 1/2 ardei roșu tocat mărunt
Distribuie prietenilor

PREPARARE:

Pune la fiert cartofii roșii până se înmoaie ușor (între 8-15 minute trebuie să îi ții pe foc, deoarece fierb mai greu dacă sunt mai mari și mai rapid dacă sunt mai mici). Scurge-i de apă și dă-i la frigider.

Între timp, într-un vas mare amestecă maioneza cu smântâna dulce, muștarul, oțetul, castravetele murat tocat mărunt-mărunt (și cu cele  2 lingurițe de zeamă de la el). Amestecă bine să combini aromele. Asezonează cu zahăr, sare și piper și amestecă bine.

Adaugă restul de ingrediente (fără cartofi, momentan) și amestecă iar.

Scoate cartofii din frigider și taie-i cubulețe. Adaugă cartofii peste restul de ingrediente, amestecând ușor ca să nu se sfarme cartofii.

Acoperă și dă la rece până la servire.

Salata aceasta de cartofi e cea mai bună servită a doua zi, deoarece au timp aromele să se împletească.

Sursa – retete.unica.ro