Cum prepari Negresă fără zahăr. Un desert sănătos și gustos

Încearcă o reţetă simplă de negresă fără zahăr, foarte gustoasă şi nemaipomenită pentru o gustare pe care să o consumi cu persoana dragă.
Ingrediente:
50 gr unt, 200 gr ciocolată amăruie (minim 70% cacao), 80 gr cacao, 65 gr făină de grâu, 4 ouă, 250 gr îndulcitor, 2 linguriţe de praf de copt.
Mod de preparare:
- Încinge cuptorul la 180 de grade Celsius. Tapetează o tavă dreptunghiulară de 30 cm cu hârtie cerată.
- Topeşte la bain marie ciocolata ruptă bucăţi şi untul.
- Într-un bol, amestecă îndulcitorul cu făina, cacao şi praful de copt.
- Toarnă deasupra amestecul de unt şi ciocolata topită şi amestecă bine.
- Separat, bate ouăle, după care încorporează-le în amestecul dens. Amestecă bine, până obţii un aluat foarte gros.
- Toarnă aluatul în tavă şi nivelează cu autorul unei spatule. Dă la cuptor prăjitura şi coace-o 25-30 minute.
- Lasă să se răcească uşor în tavă, apoi transfer-o cu tot cu hârtia de copt pe masă şi tai-o în pătrăţele mari.
- Pudrează cu zahăr sau serveşte-o cu frişcă.
Poftă bună!
Sursa – feminis.ro