Cum prepari Negresă fără zahăr. Un desert sănătos și gustos

  negresă fără zahărÎncearcă o reţetă simplă de negresă fără zahăr, foarte gustoasă şi nemaipomenită pentru o gustare pe care să o consumi cu persoana dragă. 

Ingrediente:

Distribuie prietenilor

50 gr unt, 200 gr ciocolată amăruie (minim 70% cacao), 80 gr cacao, 65 gr făină de grâu, 4 ouă, 250 gr îndulcitor, 2 linguriţe de praf de copt.

Mod de preparare:

  1. Încinge cuptorul la 180 de grade Celsius. Tapetează o tavă dreptunghiulară de 30 cm cu hârtie cerată.
  2. Topeşte la bain marie ciocolata ruptă bucăţi şi untul.
  3. Într-un bol, amestecă îndulcitorul cu făina, cacao şi praful de copt.
  4. Toarnă deasupra amestecul de unt şi ciocolata topită şi amestecă bine.
  5. Separat, bate ouăle, după care încorporează-le în amestecul dens. Amestecă bine, până obţii un aluat foarte gros.
  6. Toarnă aluatul în tavă şi nivelează cu autorul unei spatule. Dă la cuptor prăjitura şi coace-o 25-30 minute.
  7. Lasă să se răcească uşor în tavă, apoi transfer-o cu tot cu hârtia de copt pe masă şi tai-o în pătrăţele mari.
  8. Pudrează cu zahăr sau serveşte-o cu frişcă.

Poftă bună!

Sursa – feminis.ro