AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Cum putem scăpa de muște fără spray și substanțe chimice. Câteva soluții naturiste la îndemână

Muștele sunt, alături de țânțari, unele dintre cele mai supărătoare insecte ale sezonului cald.
Poate nu știai, însă poți îndepărta muștele cu ingrediente pe care le ai în bucătărie sau plante.

Iată câteva trucuri naturiste:

1. Lavanda. Ca și țânțarii, muștele nu suporta lavanda, așa că, în drum spre birou sau spre casă poți cumpăra flori de lavandă pe care le poți pune prin casă și așa te asiguri că aceste insecte nu te vor mai deranja. Sigur, în piața, la gurile de metrou sau în stațiile de autobuz găsești măcar un vânzător de astfel de plante.

2. Castravetele. Poate nu știai, însă această legumă respinge muștele, așa că taie felii și aseaza-le prin diverse locuri din casă. Insectele vor înceta să mai apară.

3. Busuioc. Puneți bucheţele de busuioc în dreptul ferestrelor sau cumpărați ghivece cu busuioc, pe care să le aşezați pe pervazul geamurilor. Puteţi încerca şi cu alte plante aromatice, precum rozmarin sau pelin.

4. Menta. Atât muştele, cât şi ţânţarii nu suportă mirosul de mentă. Deci, cumpărați unul sau două ghivece cu mentă şi puneți-le pe pervaz.

5. Uleiurile de eucalipt, de lavandă, cedru sau de mentă, îndepărtează și ele insectele. Puneți în lampa de aromaterapie câteva picături de ulei esenţial. Aromele vor ţine țânțarii la distanţă.

6. Uleiul de camfor sau tabletele puse pe o suprafață caldă îndepărtează muștele, însă mare grijă dacă sunteți gravidă sau o femeie gravidă este în apropierea acestora, pentru că această metodă nu este indicata în acest caz.

7. Gospodinele mai folosesc și o jumătate de lămâie în care înfige căței de usturoi. Muștelor nu le place această aromă, așa că nu vor mai apărea. În loc de usturoi, mai poți înfige și câteva cuișoare în lămâie.

8. Dacă vrei să îndepărtezi muștele din bucătărie, toarnă puțin oțet pe o plită sau o tavă încinsă. Mirosul degajat de acesta vă goni muștele din încăperea respectivă.

9. O soluție de scorțișoară combinată cu un litru de apă este un remediu naturist împotriva muștelor. Pulverizează acest amestec prin cameră și o să vezi că muștele dispar.

Continuarea pe click.ro

© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!