Cum să îndepărtezi depunerile din mașina de spălat cu două ingrediente din bucătărie?

curățare mașină spălatDepunerile de calcar si particulele de praf sunt inamicul masinilor de spalat, iar rufele spalate intr-un mediu neigienizat corespunzator devin o sursa de microbi, periculosi pentru sanatate.

Din acest motiv, masinile de spalat au nevoie sa fie curatate si dezinfectate periodic pentru ca numai ingrijirea corecta a aparatelor electrocasnice mareste durata de viata si de functionare a acestora.

Distribuie prietenilor

Iata care sunt pasii de urmat pentru o curatare si ingrijire eficienta a masinii de spalat.

Dezinfectarea masinii de spalat

Foloseste otet pentru a scapa de bacteriile periculoase care se formeaza in timpul spalarilor repetate in masina de spalat si pe tevile din care curge apa peste rufe. O data pe luna curata masina de spalat folosind doua cesti de otet alimentar. Seteaza masina la program de apa fierbinte si las-o sa spele in gol. Otetul elimina si calcarul pe langa faptul ca este un dezinfectant eficient.

Indepartarea sapunului vechi din cuve
Detergentul folosit la spalat rufe, fie el lichid sau solid, lasa urme in suportul de detergent si balsam sau pe cauciucul tamburului, Un amestec de bicarbonat de sodiu, otet si apa calda este solutia perfecta pentru curatarea cuvelor in care se depun produsele de curatate. Freaca cu un burete sau o perie de mici dimensiuni acesti suporti pentru detergent si vei scapa de sapunul vechi din cuve.

Sursa – aflacum.ro