A.M. Press
Ultimele stiri din Romania!

Cum se taie corect trandafirii toamna!

0 191

 

Tot mai mulți grădinari pasionați ne sfătuiesc cum se taie corect trandafirii în lunile octombrie sau noiembrie, înainte de primele brume reci. În zonele înalte, această operațiune se face în a doua jumătate a lunii octombrie, dar la câmpie, în zonele mai calde, se poate face și în noiembrie.

Cea mai importantă regulă!
Toamna, trandafirii nu se scurtează niciodată de la bază, așa cum se procedează primăvara. Se taie aproape de sol doar crengile strâmbe și crengile bolnave. Crengile drepte și viguroase se scurtează la 40 – 60 de centimetri și iată de ce:

• Dacă tai crengile sănătoase de la bază, frigul, umezeala și mucegaiurile care se instalează toamna le vor afecta în profunzime și vor suferi rădăcinile;
• Crengile viguroase trebuie să păstreze o anumită înălțime pentru a face față înghețului din decembrie și ianuarie;
• Ulterior, primăvara, vor fi îndepărtate zonele degerate, dar partea cea mai de jos a crengilor va rămâne sănătoasă și va da muguri noi.
• La 40 – 60 cm, crengile sănătoase vor face față vânturilor puternice sau viscolului, mai ales dacă partea de jos a tufei este îmbrăcată în zăpadă.

Continuarea pe libertateapentrufemei.ro

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More