Cum va arăta lumea în anul 2100! Unul dintre cei mai buni futurologi face predicții uimitoare

În ultimii 20 de ani, Ray Kurzweil a făcut predicții concise, folosind date științifice și sociologice exacte.
Vom fi mai sănătoși și mai tineri în 30 de ani
Pentru anul 2019, Kurzweil preconizează că vom putea încetini efectele îmbătrânirii, astfel că mama și fiica vor arăta de 25 de ani amândouă, fără să apeleze la chirurgia estetică. Poate că Ray Kurzweil s-a grăbit când a spus anul 2019, dar am văzut deja că multe vedete ambițioase, de 60 de ani, arată ca la 35 sau ca la 40 de ani.
Chirurgia plastică este încă folosită pe scară largă de vedete, dar și de oamenii de rând, însă au apărut tot mai multe metode alternative, pe bază de hormoni din plante și diverse tehnici de întinerire cu exerciții de fitness, yoga sau cu radiații.
Din 2020, bolnavii aflați în stare critică vor putea primi organe funcționale artificiale, realizate cu ajutorul nanotehnologiei. Iar cercetătorii vor descoperi tratamente și vaccinuri pentru 85% dintre bolile omenirii, chiar dacă acestea nu vor fi accesibile tuturor.
Lumea în anul 2100. Relația om – computer
Până în 2020, computerele vor deveni tot mai mici și unele dintre ele vor fi inserate în hainele pe care le purtăm zi de zi. Până în 2025, diverse mijloace de transport autonome, fără șofer, vor fi controlate de calculatoare. Kurzweil se referă deopotrivă la mașini și avioane particulare, precum și la mijloacele de transport în comun. Deja mașinile fără șofer și-au făcut debutul pe șoselele din Asia și America, deși sunt în faza de experiment.
Și din anul 2020, realitatea virtuală va deveni atât de bine conturată și colorată, încât va reproduce natura și vom distinge tot mai greu spațiul virtual de realitatea înconjurătoare.
Până în anul 2030, nanoboții vor fi capabili să intre în celulele țesuturilor umane, să înlăture reziduurile și să le repare, astfel încât organismul uman să sufere tot mai puțin de bolile cunoscute azi. Ulterior, nanomașinile vor fi implantate direct în creier pentru a ne proteja de microbi, pentru a spori imunitatea, inteligența, memoria și capacitățile umane.

Mai mult pe libertateapentrufemei.ro

Foto – 123rf.com