AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Cutremur puternic în Grecia

 

Un cutremur puternic, a avut loc, miercuri, în Grecia. Agenția de presă Associated Press, care citează datele preliminare ale Centrului European-Mediteranean de Seismologie, susține că seismul a fost de 6,2 pe scara Richter, notează digi24.ro.

Institutul Național de Cercetare pentru Fizica Pământului susține că seismul s-a produs miercuri la ora 12:16:12 (ora locală a României), în Grecia, la adâncimea de 30 kilometri.
Cutremurul s-a produs la 119 kilometri SV de Thessaloniki, 176 kilometri N de Patra, 248 kilometri S de Skopje, 248 kilometri NV de Piraeus, 249 kilometri NV de Athens, 252 kilometri SE de Tirana și 288 kilometri SE de Prizren.

Cutremurul a fost urmat de numeroase replici, unele puternice. Undele de șoc s-au resimțit intens în capitala elenă și în vestul Greciei, dar și în țările vecine.
Oamenii au ieșit speriați pe străzi de frica unor replici.

Replicile înregistrate au avut putere destul de mare. De altfel, experții au avertizat că, din moment ce seismul s-a înregistrat atât de aproape de suprafață, va urma o activitate destul de intensă pentru perioada următoare.

Cea mai puternică dintre replici – 5,3 – s-a produs chiar mai aproape de suprafață, la aproximativ 7 km..

Există informații potrivit cărora o persoană în vârstă ar fi fost scoasă de sub ruinele casei sale aflate aproape de epicentru. Deocamdată, nu există informații oficiale cu privire la eventuale victime rănite și nici despre pagube, însă nu este exclus ca mai multe clădiri vechi din zone rurale să fi fost afectate.
Seismul s-a resimțit și în țările vecine.

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!