• Home
  • Prima
  • Dăncilă candidează la șefia PSD. A recunoscut că au existat probleme între ea și Dragnea

Dăncilă candidează la șefia PSD. A recunoscut că au existat probleme între ea și Dragnea

dancila

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat că va fi candidat la funcţia de preşedinte al PSD, la congresul din 29 iunie.
„Cred că voi candida. Deocamdată sunt foarte preocupată de organizare”, a spus Viorica Dăncilă, la Marius Tuca Show, potrivit Mediafax.

Întrebată dacă va fi candidat, Dăncilă a răspuns: „Da, dar eu sper să mai fie şi alţi candidaţi”.
Întrebată de prezidenţiale, Dăncilă a spus că nu candidează: „Nu (candidez la prezidenţiale – n.r.). Eu cred că nu mai trebuie să avem această opinie că şeful partidului trebuie să fie candidatul la prezidenţiale. Pot să îi fiu alături, pot să organizez partidul. Eu cred că nu trebuie să mai mergem în aceeaşi logică. Candidatul trebuie să se bucure de popularitate. De aceea am vrut acest Congres mai devreme pentru ca toate eforturile noastre să fie axate pe candidatul la prezidenţiale”, a spus premierul.

Cât despre candidat: „Categoric, orice coleg bine plasat în sondaje, cum stă Gabi Firea. Eu refuz să cred că există tabere. Mai sunt şi alţi colegi care se bucură de susţinere în partid. Aşa e în democraţie Asta nu înseamnă că suntem rivali, că ne certăm şi nu avem aceeaşi ţintă de a creşte PSD”.

Premierul Viorica Dăncilă a mai declarat că viitorul candidat la prezidenţiale nu va fi anunţat pe Arena Naţională şi nici mitinguri nu trebuie să mai fie organizate.

Întrebată dacă PSD îşi va lansa candidatul pe Arena Naţională, Viorica Dăncilă a spus: „Nu, nu vom face pe Arena Naţională. Nici mitinguri nu trebuie să facem din pnuctul meu de vedere. Eu cred că trebuie să fim în mijlocul oamenilor, iar PSD trebuie să se reintoarcă la acest mod de a face campanie”.

Despre relația cu Liviu Dragnea, Dăncilă a spus că au avut probleme de comunicare în ultimul timp.

Parteneri