Daniel Chițoiu – În picioare după accident, dialogând aprins, dus pe targă, cu coastele rupte, câteva ore mai târziu

 

Daniel Chițoiu, fost ministru al Finanțelor și actual secretar general al ALDE, a provocat accidentul din 26 decembrie, de pe DN7, în urma căruia doi oameni au murit. Polițiștii din Argeș au confirmat acest lucru la aproape 24 de ore după tragedie. Nu au precizat, nici până acum, ce s-a întâmplat exact în momentul accidentului, deși au apărut discuții despre faptul că politicianul ar fi folosit telefonul mobil. Cât despre Daniel Chițoiu, acesta are două coaste rupte. Nu este în stare gravă dar a fost adus, totuși, la Spitalul Floreasca din București, unde le-a cerut medicilor să nu facă publice informații despre el.

Reporter: Cine a intrat în depăşire?

Distribuie prietenilor

Martor: Păi, Audi. N-a intrat în nicio depăşire, nu era nimic în faţă. A părăsit banda şi a intrat pe cealaltă bandă.

Reporter: Şi Loganul mergea pe banda lui?

Martor: Loganul venea normal, de la Piteşti.

Reporter: Dumneavoastră unde eraţi?

Martor: Uite maşina!

Reporter: Aţi fost prima maşină!

Martor: Păi, da, binenţeles!

Imediat după accident, fostul ministru a fost fotografiat în timp ce mergea în spatele unui agent de poliție care a intervenit la locul accidentului.

Câteva ore mai târziu, politicianul era dus pe targă la Spitalul din Pitești, de unde a fost transferat apoi la Spitalul Floreasca din Capitală. Cadrele medicale au precizat că Daniel Chițoiu are mai multe coaste rupte.

Pentru polițiștii care au făcut cercetarea la fața locului, concluzia e clară.

Iulian Surugiu, liderul Sindicatului Agenților de Poliție: „S-a stabilit cu certitudine că mașina condusă de fostul ministru a părăsit sensul de mers și a intrat în mașina care circula regulamentar de pe contrasens”.

Fost ministru de Finanțe, pe vremea alianței USL, Daniel Chițoiu a scăpat de urmărirea penală în dosarul Carpatica ASF, pentru că parlamentarii au respins solicitarea DNA. Iar când alianța PSD-ALDE încă exista, Daniel Chițoiu a contribuit la realizarea bugetului pentru 2019. Cel puțin, asta reiese dintr-o poză postată în ianuarie pe Facebook de Liviu Dragnea, însoțită de comentariul „Cu cifrele pe masă. Viitorul arată bine!”

Conform ziaristului CTPopescu, Chițoiu, ca și alți mahări, va scăpa basma curată, mortul fiind vinovat. Imaginile cu el întreg după accident, dialogând aprins cu poliția și cu el pe targă, cu coastele fărâmate după aceea, indică rețeta care va fi urmată spre salvarea politicianului.

Mai mult pe DIGI24