Darius Vâlcov îl dă afară pe Isărescu şi schimbă toată conducerea BNR

Consilierul premierului, Darius Vâlcov,  a lăsat să se înţeleagă la Antena 3 că îl va da afară pe Mugur Isărescu din  postul de guvernator şi va schimba toată conducerea BNR, punând o alta, patriotică.

„România, sub administrarea BNR-ului are 36 de miliarde de euro: 3,6 aurul, iar restul de 33 de miliarde, euro, dolar şi aşa mai departe, în depozit. Dacă România vrea astăzi să se împrumute 33 de miliarde de euro, ar trebuie să plătească aproximativ un miliard de euro pe an, dacă împrumutul ar fi pe 10 ani. BNR-ul, în schimb, administrează portofoliile acestea pe care le are, tot 33 de miliarde plus 3 miliarde aurul, şi obţine în 2017 ,  80 de milioane de euro. Cam asta este situaţia în România când unii se cred mai deştepti şi pe viaţă într-un anumit loc. Îmi doresc din tot sufletul ca noul guvernator şi echipa nouă de la BNR să fie o echipă de patrioţi. Altfel, România nu va putea să scoată capul din ţărână”.

Darius Vâlcov, fost primar al Slatinei, implicat în uriaşe scandaluri de corupţie,   trece drept eminenţa cenuşie a Guvernului şi omul de bază al lui Liviu Dragnea.

D. Dumitru, AMPress