AM Press Logo
Muzeul Pietrei

De sezon: Dulceaţă de vișine

Dulceața de vișine, excepțională pentru clătite și papanași, merită câteva ore din timpul dumneavoastră. Se prepară ușor, important este să aveți materia primă! Iată rețeta, recomandată de bucataras.ro:

Ingrediente:
• 4 kg visine
• 3 kg zahar
• zeama de la 1/2 lamaie

Mod de preparare:
Spalam bine visinele, apoi le scoatem samburii.

Intr-o oala mare, punem un strat de visine, iar apoi un strat de zahar. Procedam astfel pana terminam de asezat in oala, tot zaharul si toate visinele. Punem oala la foc mic. Adaugam zeama de lamaie si amestecam usor. Lasam dulceata sa fiarba la foc mic, pentru aproximativ 2 ore sau pana cand lichidul se ingroasa si devine lipicios atunci cand il incercam intre degete. Putem sa mai verificam daca dulceata este gata, daca punem o lingura de dulceata pe o farfurie si o bagam 10 minute la congelator. Daca consistenta este in regula, atunci luam oala de pe foc. Amestecam din cand in cand. Spumam de cate ori este nevoie.

Intre timp, spalam si uscam borcanele, iar apoi le sterilizam. Punem dulceata fierbinte in borcane. Putem sa le punem capacele si sa le intoarcem cu susul in jos, sau putem sa le lasam fara capace, pana cand dulceata se usuca la suprafata, si face o crusta subtire.

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!