• Home
  • Prima
  • Declarație la RFI România: ”Profesorii ar trebui obligați să se vaccineze”

Declarație la RFI România: ”Profesorii ar trebui obligați să se vaccineze”

protest profesori 1

Vaccinarea profesorilor împotriva Covid-19 ar trebui să fie obligatorie. Iată ce crede președintele EDU-CER, Ștefan Vlaston, care spune la RFI că unitățile de învățământ riscă să devină focare de infecție, dacă începerea școlii nu este bine pregătită, mai ales în condițiile în care tulpina Delta este mult mai contagioasă și afectează și copiii.

Ministrul Educației a afirmat recent că profesorii care vor refuza să se vaccineze sau să se testeze la 72 de ore în scenariul de șase infectări la mia de locuitori vor fi ”obligați să se odihnească puțin”. Sorin Cîmpeanu a evitat să explice însă și ce anume va însemna acest lucru.

Ștefan Vlaston spune că declarația ministrului ridică noi semne de întrebare privind începerea anului școlar: ”Nici eu n-am înțeles ce vrea să zică, adică nu-i primește la școală, dacă trebuie să se odihnească acasă, da? Dacă nu-i primește la școală, salariul îl primesc profesorii care nu vin la școală sau nu? Apoi, testarea la trei zile pe banii cui? Ai profesorilor, care ar costa foarte mult sau pe banii statului? Și asta este iarăși o mare întrebare”.

În opinia sa, ”deschiderea școlii odată cu viteza cu care se propagă iarăși virusul în țara noastră devine problematică. Am văzut în Israel 9.800 de cazuri, dintre care majoritatea sunt copii sub 12 ani, deși Israelul e o țară care a ajuns la un nivel de vaccinare foarte mare. Și atunci dacă la noi continuă explozia asta de infectări, tare mi-e teamă că nu va începe școala pe 13 septembrie, pentru că se va trece de șase la mie și se vor muta copiii cu toții în online”.

Parteneri