AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Desertul maicilor de la Mănăstirea Prislop. Cornuleţe de post

Cornulețele sunt un desert delicios de post, aşa cum fac maicile de la Mănăstirea Prislop. În cele ce urmează, aflați care sunt pașii acestei rețete!

Ingrediente:

1 cana ulei
1/2 cana cu apa
25 g drojdie proaspata (1 plic drojdie uscata)
2 lingurite cu zahar
1 portocala rasa
vanilie
500 g faina
rahat
zahar farin vanilat

Mod de preparare:
Se dizolva drojdia cu zaharul in apa, se adauga uleiul si restul ingredientelor si se amesteca foarte bine. Se lasa sa dospeasca putin apoi se fac triunghiuri care se umplu cu fasii de rahat.
Se pun in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si se coc 25-30 minute.
Cat sunt calde, se dau prin zahar farin.

Sursa – realitatea.net

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!