Doctorul Andriţoiu, de la Spitalul Militar Craiova, despre virusul diabolic: Noii pacienţi au miros şi gust, în schimb febra e mare. Mutaţii incredibile ale virusului

Doctorul Alexandru Cezar Andriţoiu, de la Spitalul Militar din Craiova, atrage atenția la postul de televiziune Oltenia TV că virusul se poate adapta la vaccin iar vaccinarea trebuie să meargă mai iute. Și el dar și alți medici remarcă schimbări incredibile ale manifestărilor virusului. Pînă acum un semn cert era lipsa mirosului și gustului. Acum vin pacienți cu forme severe, cu febră mare, dar la care mirosul și gustul nu sunt afectate.

În plus, medicul mai declară că există situaţii în care radiografiile indică o stare bună a plămânilor, dar tomografiile computerizate arată altceva.

”În acest al treilea val ne confruntăm cu nişte particularităţi ale cazurilor care se manifestă cu o afectare pulmonară destul de severă de la bun început, cu o simptomatologie de tip respirator atipică, în sensul că febra devine simptomul dominant, tusea mai puţin.

Distribuie prietenilor

În plus, gradul de afectare pulmonară pe tomografia computerizată este în discrepanţă cu valorile pe care ni le arată aparatele în ceea ce priveşte saturaţia în oxigen….

”Cam aşa o s-o ţinem. La sfârşitul anului, vom fi cam în valul 6. La câte tulpini apar, una după alta, nu avem altă şansă. Virusul este unul care suferă rapid mutaţii. Vaccinarea trebuie să fie rapidă fiindcă virusul se adaptează la vaccin” a spus Alexandru Andriţoiu la Oltenia TV.

Nu este singurul doctor, unul fiind american,  care remarcă „inteligența deosebită a acestui virus care pare într-un război cumplit cu omul”. Și profesorul român Dulcan, cel care a definit ”inteligența materiei”, atrage atenția că dacă nu ne trezim nici în al doisprezecelea ceas, n-o să mai fie timp să ne trezim.

Virusul ”diabolic”, varianta britanică, a umplut rapid secțiile ATI din toată Europa.

D. Dumitru, AMPress