Document confidențial scurs în presă: Germania acuză oficial Turcia că sprijină teroriștii

Administratia Erdogan sprijina organizatii teroriste precum Hamas, se arata intr-un document confidential al guvernului german scurs in presa si obtinut de televiziunea publica ARD, scrie ziare.com

Conform documentului, guvernul german crede ca Ankara finanteaza deliberat organizatiile teroriste si islamiste cu acordul direct al presedintelui turc, informeaza The Local.

Documentul este un raspuns confidential al Ministerului de Interne la o solicitare a partidului Die Linke si obtinut de ARD. „Numeroasele declaratii de solidaritate si actiuni de sustinere ale partidului de guvernare AKP si ale presedintelui Erdogan pentru Fratia Musulmana egipteana, organizatia Hamas si pentru grupari armate ale opozitiei islamiste in Siria evidentiaza afinitatea lor (a guvernului si presedintelui turc – n. red.) ideologica pentru Fratia Musulmana”, se arata in respectivul document.

Distribuie prietenilor

Fratia Musulmana nu este considerata o organizatie terorista nici de catre UE, nici de catre SUA, in schimb Hamas, de care se pomeneste in document, este considerata grupare terorista.

Mai mult, pe ziare.com