DOLIU. Atac asupra unui ziar american. Cinci ziariști au fost uciși

 

Bărbatul care a ucis joi cinci persoane din redacția ziarului Capital Gazette, a fost arestat. El achiziţonase puşca în condiţii legale acum un an, a anunţat Timothy Altomare, şeful poliţiei din comitatul Anne Arundel (statul Maryland), SUA, într-o conferinţă de presă ținută vineri.

Atacatorul, de 38 de ani, voia „să ucidă cât mai multe persoane posibil”, potrivit poliţiei, din cauza ranchiunei dezvoltate în timp împotriva acestui ziar, notează AFP.

Distribuie prietenilor

Ca atare a pătruns în clădire, a blocat unica ușă a micii redacții (Capital, care face parte din grupul de presă Capital Gazette, este un mic ziar fondat în 1727. Redacţia sa era formată din şase reporteri, doi fotografi şi cinci secretari de redacţie) și a început vânătoarea.

În redacție nimeni nu avea armă de apărare, iar unicele atacuri ale ziariștilor erau cu arma scrisului pentru care au plătit cu viața.

Donald Trump, care nu simpatizează presa, a transmis un mesaj și a spus că se roagă pentru cei dispăruți care ar trebui să-și facă meseria ”fără teamă”.
.
Persoanele decedate sunt patru jurnalişti şi o angajată la Departamentul de marketing, conform Agerpres, care citează presa americană.
D. Dumitru, AMPress