Doliu în diplomația românească

A încetat din viață la 57 de ani, într-un spital din Nisa, unul dintre diplomații români cu o vastă activitate, dar și cu o carieră tehnic-administrativă, am zice, fiind șef de cabinet al premierilor Adrian Năstase şi Călin Popescu Tăriceanu, dar și un apropiat la Casei Regale a României.

„ Domnul Mihnea Constantinescu a fost unul dintre cei mai respectați ambasadori, de o mare calitate profesională, echilibru și interes deosebit de a promova interesele României, indiferent de culoarea politică a partidelor care erau la guvernare. E o pierdere foarte grea”, a declarat ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu.

Principesa Margareta, Custodele Coroanei Române, a transmis un mesaj de regret și condoleanțe:”Am aflat cu nesfârşită tristeţe despre dispariţia prematură şi neaşteptată a ambasadorului Mihnea Constantinescu. Pentru douăzeci de ani, el a fost un mare sfătuitor al Regelui Mihai şi al meu, dar şi un prieten de neînlocuit. A început, cu mulţi ani în urmă, primele vizite NATO ale tatălui meu, alături de Jonathan Eyal, Simina Mezincescu, Mihnea Motoc şi Constanţa Iorga. A fost unul din cei mai constanţi şi mai solizi, mai discreţi şi mai profesionişti membri ai Casei mele”.

Distribuie prietenilor

Urmează ca trupul neînsuflețit al diplomatului să fie adus din Franța în zilele următoare, așa cum transmis ministrul Meleșcanu.
D. Dumitru, AMPress