Dragnea: 1 Decembrie nu e nici ziua lui Iohannis, nici a lui Cioloș, este sărbătoarea conștiinței naționale

Președintele PSD Liviu Dragnea a declarat vineri că de 1 Decembrie nu este nici ziua președintelui Klaus Iohannis, nici ziua a premierului Dacian Cioloș, este sărbătoarea conștiinței naționale, iar orice român are dreptul și trebuie să se bucure de această zi.

„Sper ca după aceste alegeri toată lumea să înțeleagă, președintele Iohannis, toate partidele, toți liderii de partide, că un război politic permanent nu ajută națiunea română. Nu ajută. Eu nu știu, de exemplu, cine l-a sfătuit să facă această greșeală uriașă cu interdicția de a participa la Ziua Națională, pentru că aici, în cazul ăsta, a confundat politica cu națiunea. 1 Decembrie nu este nici ziua lui Iohannis, nici a lui Cioloș, nici a PNL, nici a USR, este sărbătoarea conștiinței naționale și oricine, orice român, are dreptul și trebuie să se bucure de Ziua Națională și nu se pot pune restricții. Cine l-a sfătuit să facă această mișcare a greșit”, a spus Dragnea, la Realitatea Tv, potrivit Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al președintelui, Mădălina Dobrovolschi, a anunțat joi că de 1 Decembrie vor fi organizate cu ocazia Zilei Naționale parada militară la Arcul de Triumf și o recepție la Palatul Cotroceni, unde nu au fost invitate persoanele cu probleme penale.