E vremea proviziilor de cătină. Află cum se prepară cătina cu miere și evită greșeala pe care cei mai mulți o facem

 

Cătina, arbust sălbatic cu fructe fără egal în întrebuințările medicinale (azi au apărut și culturi de cătină) se află, toamna și chiar toamna spre iarnă, în perioada propice de recoltare a mărgelelor sale galben-aurii, fructe acrișoare, pline de vitamine și compuși minerali.Mulți, în medicina naturistă, le utilizează, aceste bobițe-fruct, în combinație cu mierea și, pe toată perioada anotimpului rece, constituie un formidabil ajutor pentru organism. Iată că, în preparearea acestui amestec, există și secrete care ar trebui aflate. Realitatea.net ne spune că este important ca amestecul de catina cu miere sa fie tinut LA RECE, in perioada de macerare, cat si dupa aceea, cand este consumat, detaliu pe care cei mai mulți îl uităm.

Iata cum se prepară corect

Distribuie prietenilor

Adauga o parte de miere la trei parti de fructe de catina. Dupa spalarea si zdrobirea fructelor de catina, adauga-le intr-un borcan pana ce se umple pe jumatate. Toarna miere peste ele pana la umplerea completa a borcanului. Inchide borcanul etans, apoi pastreaza-l la frigider.

Dupa o saptamana, incepe sa iei din acest amestec cu aroma deosebit de placuta cate o lingurita sau doua in fiecare dimineata, pe stomacul gol, timp de cel putin o luna, asta pentru a-ti creste imunitatea si pentru a avea o sanatate de fier.