Eşec diplomatic în Vietnam. Donald Trump şi Kim Jong-un nu s-au înţeles

Preşedintele american Donald Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong-un au încheiat summitul mai devreme, joi, fără a semna un acord într-o ceremonie comună, a informat Casa Albă, relatează site-ul postului BBC, potrivit Mediafax.

Secretarul de Stat american Mike Pompeo a declarat că liderul suprem nord-coreean Kim Jong-Un nu era „pregătit” să îndeplinească cererile impuse de Statele Unite, relatează site-ul postului CNN.

„Nu am reuşit să facem ceva care să aibă sens pentru Statele Unite. Cred că preşedintele Kim spera să facem. I-am cerut să facă mai mult. Era nepregătit pentru acest lucru. Eu sunt încă optimist”, a declarat Pompeo.

Distribuie prietenilor

Oficialul american a adăugat că va fi nevoie de mai mult timp pentru negocieri.
„Cred că vom continua să lucrăm în următoarele zile şi săptămâni pentru a progresa – pentru a obţine ce vrea întreaga lume şi anume denuclearizarea Coreei de Nord şi reducerea riscului pentru oamenii din SUA şi restul lumii”, a mai declarat Pompeo.
Preşedintele american Donald Trump a declarat joi că decizia de a nu încheia summitul cu liderul nord-coreean Kim Jong-un printr-un acord a fost luată după ce Coreea de Nord a cerut ridicarea sancţiunilor impuse Phenianului, relatează site-ul postului BBC.

„Practic voiau să ridicăm toate sancţiunile, iar noi nu putem face acest lucru”, a declarat Trump, adăugând că nu au „renunţat la nimic” şi că încă există potenţial.