• Home
  • Prima
  • Europarlamentarii PSD, scut în jurul Rovanei Plumb: „Un candidat cu o viziune inovatoare pentru viitorul transporturilor din UE”

Europarlamentarii PSD, scut în jurul Rovanei Plumb: „Un candidat cu o viziune inovatoare pentru viitorul transporturilor din UE”

rovana plumb 1

Europarlamentarii români, membri ai Grupului S&D din Parlamentul European, o susţin „cu fermitate” pe Rovana Plumb, candidatul desemnat al României pentru funcţia de comisar european pentru transporturi.

„Eurodeputaţii din Delegaţia Română S&D consideră că Rovana Plumb se află într-o situaţie fără precedent creată în urma unor jocuri politice de culise, care au aruncat procesul de validare a candidaturii sale în zona confuziei procedurale. Preşedintele Parlamentului European, David Sassoli, i-a invitat pe membrii Comisiei pentru Afaceri Juridice din PE să ofere soluţii la ceea ce domniile lor consideră că ar fi ‘neclarităţi’ în acest caz, pentru ca procesul de validare al Rovanei Plumb să depăşească faza preliminară”, se arată într-un comunicat al PSD, potrivit Agerpres.

Sursa citată precizează că, potrivit Regulamentului de Procedură al Parlamentului European, Comisia Juridică ar fi trebuit să ofere o serie de recomandări care să ajute candidatul să rezolve eventualele neclarităţi.

Comunicatul este semnat de europarlamentarii: Carmen-Gabriela Avram, Iulian-Claudiu Manda, Cristian-Vasile Terheş, Dan Nica, Maria Grapini, Tudor Ciuhodaru şi Adrian-Dragoş Benea.

Aceștia susțin că Rovana Plumb este „un candidat serios şi bine pregătit, cu o viziune inovatoare pentru viitorul transporturilor din Uniunea Europeană”.

Parteneri