• Home
  • Fapt divers
  • Eurovision 2023. BBC anunţă că România nu va prinde nici semifinala

Eurovision 2023. BBC anunţă că România nu va prinde nici semifinala

andrei

Franţa, reprezentată de La Zara cu melodia „Evidemment” la Eurovision 2023, este potenţial câştigătoare, la fel şi Suedia, potrivit predicţiilor BBC. România, cu „DGT (Off and On)”, cântată de Theodor Andrei, nu s-ar califica în finală iar Republica Moldova intră în jumătatea inferioară a clasamentului final.

Toate cele 37 de melodii au versuri ce abordează de la posesia demonică până la invazia Rusiei în Ucraina. Ca întotdeauna, calitatea este la fel de consistentă ca jeleul, dar există câteva pietre preţioase printre nelipsitele balade, scrie Mark Savage pentru BBC, jurnalist muzical şi fost compozitor, în clasamentul său subiectiv, potrivit romaniatv.net.

Conform acestuia, melodia României la Eurovision „este singura din epoca valsului din acest an… Nu că ar ajuta. ‘Don’t you just wanna sit right next to me / With your favourite dress on the floor and your dreams?”, întreabă Andrei, la care răspunsul este clar: „Uf, pleacă de lângă mine”. „Conceptual, melodia descrie o relaţie toxică şi lupta de a alege între pasiune şi autoconservare. Andrei, care are doar 18 ani, trăieşte în psihodramă, sună când trist, când sordid, cu remuşcări şi furios. Dar când cântă replici de genul „I’m begging you, take off your clothes and step on me”, este cu adevărat supărător. Pronostic: Eliminat în semifinala doi”, este verdictul BBC.

Parteneri