Eveniment! ”Banchetul”, un nou număr regal

revista banchetul

Apare, în aceste zile, fiindcă este deja sub tipar, revista ”Banchetul”, gospodărită cu sufletul și punga personală de filosoful Dumitru Velea.

”Revista de cultură și rostire românească„ apare ca de obicei sub girul Fundației I.D.Sârbu, sub egida Uniunii Scriitorilor și adună în acest număr triplu (64 -65- 66, aprilie, mai, iunie) o bogăție spirituală rară. Ilustrată modern și cu o vioiciune coloristică deosebită de Tatiana Carapostol, materiale de ținută gen ”Constantin Brâncuși și Ezra Pound”, de V. G. Paleolog, traduceri inedite ”Eminescu în limba lui Goethe” și ”Eminescu în limba lui Shakespeare”, sau ”Cioran un jour, Cioran toujours” de dr. A. Kulakov, ea se întrece pe sine.revista banchetul

AMPress este ca mereu prezent prin prestația unor condee ce-i alcătuiesc colectivul, dar notăm doar debutul cu un eseu al elevei din clasa a VII-a din Sângeru, Ana Luciana Avramescu, cel mai tânăr redactor, iată, nu doar la noi.
Îl felicit cu drag pe filosoful, poetul și dramaturgul Dumitru Velea, fostul meu confrate de studenție că nu a încărunțit degeaba. Vă puteți abona la această revistă, care-i de fapt o carte cu apariție periodică. Adresa redacției este în Petroșani.

Lucian Avramescu, AMPress

Parteneri