AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Excelenţii cartofi ţărăneşti cu ceapă. E o reţetă simplă de post pe care merită s-o încerci

 

E perioada postului de Crăciun și gospodinele caută formule pentru bucătărie care să mulțumească familia. Excelenții cartofii țărănești cu ceapă sunt o soluție care vă aduce bucurie gustativă și felicitări de la cei care beneficiază de rodul muncii dumneavoastră în bucătărie. Să nu le spuneți că au fost extrem de simplu de preparat! Asta rămâne între noi!

Ce ne trebuie:

un kg cartofi roşii fierţi în coajă

o ceapă mare tocată mărunt

o lingură se sare

Mai e nevoie de

1/2 linguriţă  rasă sare
1 linguriţă plină boia dulce
1/4 linguriţă piper proaspăt măcinat
75 ml ulei de floarea soarelui

Preparare

Spălam cartofii şi îi punem la fiert, întregi, în coajă, într-o oală plină cu apă în care adăugăm o linguriţă cu sare. Îi scoatem din apă când sunt pătrunşi, îi lăsăm să se răcească complet, îi decojim şi îi tăiem în cubuleţe potrivite.

Punem uleiul într-o tigaie antiaderentă şi, când s-a încălzit, adăugăm ceapa tocată mărunt. O călim până când devine translucidă, apoi adăugăm cartofii şi amestecăm pe foc mediu încă un minut. Adăugăm sarea şi piperul şi amestecăm din nou.

După ce cartofii s-au rumenit uşor, adăugăm boiaua dulce şi amestecăm cu grijă. După cca 1 minut, stingem focul. Îi ducem la masă  calzi.

Sursa lauraadamache.ro

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!