AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Excepționala prăjitură cu umplutură de mere și aluat fraged, ți se topește în gură! Iată cum o prepari

prăjitură mereNiciodată nu vei da greș în fața oaspeților dacă prepari o prăjitură cu mere. Iată o rețetă puțin diferită de cea pe care o știai. Încearc-o, sigur îți va plăcea!

Ingrediente:

  • Aluat:
  • 200 g unt topit si racorit
  • 600 g faina
  • 100 g zahar pudra
  • 3 oua
  • 1 lingurita praf de copt
  • Umplutura:
  • 2 kg mere
  • zahar tos, dupa gust
  • 50 g unt
  • 1 lingurita scortisoara sau dupa gust
  • Pentru servit:
  • zahar pudra

Preparare:

Aluat
Turnati untul topit si racorit peste faina cernuta. Omogenizati.
Adaugati zaharul pudra, ouale si praful de copt.
Framantati pana obtineti un aluat moale si nelipicios.
Modelati sub forma de bila, inveliti aluatul in folie alimentara si dati la rece pentru cel putin 1 ora.
Scoateti pe masa de lucru si impartiti in 3 parti egale.
Intindeti 3 foi de aluat de marimea tavii (35×25 cm).

Umplutura
Radeti merele curatate de coaja, cotor si casuta samburilor.

Puneti-le la calit impreuna cu zaharul si untul si lasati la foc potrivit pana ce merele se caramelizeaza putin si scade zeama lasata de ele.

Dati deoparte, inglobati scortisoara si lasati la racit.

Asezati prima foaie de aluat in tava captusita cu hartie de copt, apoi puneti ½ din umplutura cu mere si nivelati.

Acoperiti cu alta foaie, puneti restul de mere nivelate si din nou foaie de aluat.

Dati la cuptorul preancalzit, pentru cca 40 min, la 180 grade sau pana ce prajitura este coapta si incepe sa se auresca frumos.

Lasati la racit pe un gratar.

Serviti prajitura taiata in bucati si pudrata cu zahar praf.

Sursa – reteteculinare.ro

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!