Excepțională ruladă cu mere – proaspătă, gustoasă, sănătoasă, gata în 30 de minute

       Merele sunt printre cele mai sănătoase fructe pe care le consumăm toamna. Deși sunt mult mai indicate crude, sau sub formă de suc, plăcinta cu mere este unul din cele mai rapide, simple și delicioase forme de a consuma aceste fructe.

Această rețetă este nu numai practică, ci și foarte gustoasă și aromată. Se finalizează în 30 de minute, și poate fi servită musafirilor ca un desert foarte aspectuos.

Ingrediente

• 4 mere
• 4 ouă
• 4 linguri de făină
• 6 linguri de zahăr
• ½ linguriță de praf de copt
• ½ linguriță de lămâie rasă
• ½ linguriță de scorțișoară

Distribuie prietenilor

Prepararea ruladei cu mere

Merele se curăță de coajă, se scot sâmburii, și se dau prin răzătoare. Se scurg de zeamă (nu de tot), și se adaugă 2 linguri de zahăr, coaja de lămâie, scorțișoara și alte arome (esență de rom, de vanilie).

Turnati intr-o tava tapetata cu hartie de copt si intindeti uniform intr-un strat, astfel incat sa acopere toata suprafata tavii.

Aluat
Frecati galbenusurile cu zahar pana obtineti o crema spumoasa si zaharul este topit.
Adaugati faina cernuta impreuna cu praful de copt, apoi incorporati cu grija albusurile batute spuma tare

Turnati aluatul peste stratul de mere si nivelati.
Dati la cuptorul incins, pentru 15- 20 min, la 200 grade sau pana ce prajitura este coapta si frumos rumenitaPoate fi servita:
– sub forma de prajitura: rasturnati pe un gratar, indepartati hartia de copt si lasati la racit. Pudrati cu zahar praf si portionati in cubulete;

– sub forma de rulada: rasturnati pe un servet de bucatarie si indepartati hartia.
Rulati rapid si strans prajitura, cat este fierbinte. Lasati sa se racoreasca invelita in servet. Pudrati cu zahar praf inainte de a fi feliata. Se servește caldă sau rece, după ce aromele s-au întrepătruns bine.

Dacă doriți ceva mai sofisticat, la această rețetă se poate adăuga și dovleac, pere, nuci sau stafide, sau alte combinații de fructe preferate. Sursa rulada 3o de minute