AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Expoziția Filatelică Mondială EFIRO 2024

 

Între 16 și 19 aprilie 2024, la București, are loc la Biblioteca Națională a României un eveniment de talie mondială: Expoziția Filatelică Mondială EFIRO 2024. Evenimentul continuă o tradiție începută în 1932, sub patronajul Regelui Carol al II-lea.

Expoziția, ajunsă la cea de-a șasea ediție, se va deschide în mod oficial pe 16 aprilie, la ora 12:30, promovând istoria și cultura României la nivel mondial, prin intermediul filateliei. Au confirmat participarea peste 600 de expozanți străini, peste 20 de administrații poștale și 120 de oficiali din străinătate, jurați, experți și comisari naționali.

Evenimentul se va desfășura pe o suprafață de peste 2000 de metri pătrați și marchează aniversări importante pentru România și comunitatea internațională. Se celebrează 150 de ani de la înființarea Uniunii Poștale Universale, la care România este unul dintre membrii fondatori, 165 de ani de la Unirea Principatelor Române, 160 de ani de la înființarea Camerelor de Comerț și Industrie și 145 de ani de activitate consulară.

Pe parcursul expoziției, vor avea loc sesiuni ale Academiei de formare a juraților filatelici internaționali, patru seminarii internaționale, Congresul Asociației Internaționale a Jurnaliștilor Filatelici și cel de-al doilea salon Mondial de Filatelie Fiscală. Se vor tipări timbre și materiale filatelice dedicate atât acestui eveniment, capitalei României, cât și evenimentelor celebrate, atât de către organizatori cât și de administrații poștale străine.

Accesul publicului la eveniment este gratuit, iar mai multe informații despre exponate și programul evenimentelor sunt pe site-ul efiro.ro: https://www.efiro.ro/.

Evenimentul EFIRO 2024 este organizat de Federația Filatelică Română (https://www.federatia-filatelica.ro/) în parteneriat cu Ministerul Culturii, Poșta Română, Romfilatelia S.A., Muzeul Recordurilor Românești și Fundația Rezultate Remarcabile Românești. Expoziția internațională are patronajul Senatului României, F.I.P. (Fédération Internationale de Philatélie), A.E.P. (Académie Européenne de Philatélie), A.I.J.P. (Association Internationale des Journalistes Philatéliques) și recunoaștere F.E.P.A. (Federation of European Philatelic Associations).

Vă invităm să luați parte la acest eveniment de marcă, un reper pentru pasionații de filatelie, dar și o ocazie unică a publicului larg de a înțelege valoarea și complexitatea acestui domeniu.

Contact pentru presă: [email protected]

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!