FĂ ASTA ÎN FIECARE ZI PENTRU A TE ELIBERA DE STRES! FUNCȚIONEAZĂ APROAPE INSTANTANEU!

 

Da, ai citit bine si este de-a dreptul uluitor! Multi specialisti din diferite colturi ale lumii sunt incantati de acest fenomen benefic si surprinzator datorat, potrivit cercetarilor stiintifice, interdependentei dintre parile corpului.

Dar de fapt nu este o descoperire noua. Medicina chineza, de exemplu, speculeaza de veacuri aceasta interactiune prin activarea anumitor centri nervosi prin presopunctura sau acupunctura. Tehnica pe care ti-o prezentam in continuare este excelenta pentru gestionarea stresului.

Distribuie prietenilor

Cum functioneaza metoda

Corpul uman are un set de nervi esentiali care impreuna alcatuiesc nervul vag. Exista doi astfel de nervi lungi dispusi simetric de o parte si de alta a corpului. Fiecare porneste din trunchiul cerebral si se opreste in abdomen. Stimularea acestor nervi duce la incetinirea ritmului cardiac, ceea ce contribuie la reducerea stresului si agitatiei. Tehnica este neasteptat de eficienta.

Tot ce trebuie sa faci este sa asezi degetul mare de la o mana intre buze la fel ca un sugar, apoi sa sufli cu putere fara sa lasi aerul sa se prelinga pe langa deget. Practic, degetul mare actioneaza precum un dop. Presiunea intra-abdominala si intratoracica creata stimuleaza nervul vag, ceea ce duce la reducerea ritmului cardiac.

Este important de mentionat faptul ca tehnica descrisa este o versiune modificata a manevrei Valsalva, care presupune inchiderea gurii, prinderea nasului cu degetului si suflarea cu putere pentru egalizarea presiunii din urechi si din sinusuri. In varianta cu prinderea nasului, glota (un apendice al laringelui) ramane deschisa, in timp ce in cazul tehnicii descrise mai sus aceasta ramane inchisa, neafectand astfel presiunea din urechea medie.

Incearca neaparat exercitiul, chiar merita! O sa fii uimit de cat de bine functioneaza!

Autor: Razvan, pentru Secretele.com