Femeile au creierul mai mic decât al barbaţilor. Inteligenţa nu ţine însă de mărime!

Au existat mereu dezbateri privind diferentele dintre femei si barbati, mai ales din punct de vedere al sistemului neurologic si de cat de mare sau mic ar fi creierul femeilor comparativ cu al barbatilor.
Lise Eliot, profesor in neurologie la Scoala e Medicina din Chicago sustine ca indiferent de cat de mult s-ar incerca gasirea unei diferente de acest gen intre sexe, efortul va fi imposibil, deoarece ele nu exista. Potrivit explicatiei lui Eliot, creierul este un organ unisex.
„Orice individ, indiferent de sex, poate fi competitiv. Dar barbatii si femeile pot avea modalitati diferite de a exprima aceste trasaturi pe baza normelor sociale,” sustine specialistul.
Cat despre marime, neurologul are o explicatie: desi se spune ca barbatii au creierul mai mare, nu trebuie sa uitam ca toate organele barbatilor sunt mai mari ca ale femeilor, insa acest lucru nu inseamna ca ele functioneaza diferit sau ca sunt mai mult sau mai putin performante.Cu alte cuvinte un dimensiunea creierului dictează inteligenţa.
Sursa – kanald.ro