Fizician: “Învățarea nu se va mai baza pe memorare. Eelevii, la examene, vor …”

 

Michio Kaku este un profesor de renume mondial: este profesor de fizică teoretică la Universitatea din New York, călătorește mult în întreaga lume și a vorbit despre viziunea sa asupra viitorului.

În cartea “Fizica viitorului”, scrie că educația se va baza pe tehnologii și gadget-uri de Internet cum ar fi Google Glasses.

Distribuie prietenilor

Ce alte schimbări globale vor apărea în domeniul educației?

– Cel mai important lucru este că studiul nu va mai avea la bază memorarea. Foarte curând, calculatoarele și ochelarii Google Glass s-au transformat în lentile mici, oferind posibilitatea de a descărca toate informațiile necesare. Există deja ochelari de realitate augmentați care au o astfel de funcție.

Prin urmare, într-un an sau doi, elevii, la examene vor putea căuta cu ușurință răspunsuri la întrebări pe Internet: este suficient să clipească și vor apărea informațiile necesare.
Pe de o parte, nu va fi necesar să supraîncărcați creierul cu cunoștințe inutile, procentul principal din care, după cum arată practica.

Pe de altă parte, pentru a obține un adevărat succes, trebuie să dezvolți acele abilități inaccesibile pentru roboți: creativitate, imaginație, inițiativă, abilități de conducere.

Societatea se mută treptat de la o economie de mărfuri la una intelectuală și creativă
Rezerva mentală eliberată este reorientată spre dezvoltarea abilității de a gândi, de a analiza, de a argumenta și, în final, de a lua deciziile corecte.

În acest caz, nu va fi nevoie de examene și de profesori?
Bineînțeles că vom deveni mai autonomi, ne vom lua mai multă responsabilitate pentru viețile noastre și, în consecință, nu vor fi necesare “agenții de reglementare”.

Continuarea pe secretele.com