Floarea Steaua Crăciunului, otrăvitoare. Mit sau adevăr?

 

De Sărbători, nu trebuie să-ți lipsească din casă plantele care înfloresc chiar în aceste zile festive. Una dintre ele este Steaua Crăciunului, cunoscută popular și sub denumirea de Crăciuniță.
Originară din Mexic, planta își schimbă culoarea frunzelor superioare în roșu, roz, galben sau crem în preajma Sărbătorilor. Potrivit unei legende, după ce mexicanii s-au creștinat, un copil sărac a vrut să-i ducă lui Dumnezeu o ofrandă. Pentru că nu avea bani, băiatul a cules de pe drum câteva flori, care au înflorit în ziua de Crăciun. De atunci, planta a fost numită Crăciuniță.
Se crede că este otrăvitoare
Nu se știe încă de unde a căpătat Crăciunița reputația de plantă mortală, dar, mulți cred că această credință provine din 1919, când moartea unei tinere fete a fost atribuită ingerării frunzelor de Crăciuniță. De asemenea, unii oameni care sunt alergici la latex sunt, uneori, alergici la seva plantei, spun medicii, motiv pentru care se crede că ea este otrăvitoare.
Care este adevărul?
S-au făcut numeroase studii pentru a determina dacă Steaua Crăciunului este într-adevăr periculoasă pentru sănătate sau nu. Oamenii de știință au analizat un milion de cazuri în care oamenii au consumat plante non-alimentare și, dintre acestea, peste 20.000 au mâncat frunze de Crăciuniță.
96% dintre aceste persoane nu au necesitat îngrijiri medicale. Restul s-a confruntat doar cu greață și vărsături. În aproape 100 de cazuri, copiii au mâncat cantități mari, dar nu s-au confruntat cu probleme de sănătate.

Mai mult pe clickpentrufemei.ro