• Home
  • Prima
  • Franţa anulează examenele scrise la Bacalaureat 2020. Este prima dată, de la Napoleon până în prezent, când Franţa anulează BAC-ul

Franţa anulează examenele scrise la Bacalaureat 2020. Este prima dată, de la Napoleon până în prezent, când Franţa anulează BAC-ul

bac franta 1 1

Ministrul Educaţiei din Franţa a anunţat că examenul scris de Bacalaureat va fi anulat, potrivit Agenţiei France Presse. Notarea se va face pe baza evaluării continue, făcută de profesori pe timpul anului şcolar. Motivul – autorităţile nu pot garanta siguranţa şi sănătatea participanţilor la o testare în sală, în şcoli, în plină criză COVID-19.

Ministerul francez al Educației a publicat pe site-ul instituției un set de lămuriri legate de Bacalaureat 2020 şi de felul în care examenele orale vor fi menţinute.

“Testele scrise sunt anulate. Nota pentru aceste teste va fi calculată pe baza mediei notelor obținute în timpul anului școlar“, potrivit ministerului.

Reuters notează că e prima dată când acest examen se anulează, de la Napoleon încoace.

“Este prima dată de la înființarea examenului, în 1808, sub Napoleon Bonaparte, când Bacalaureatul nu va avea loc în forma sa tradițională. Nici măcar protestele studenţilor și ale muncitorilor, din mai 1968, nu au împiedicat examenul să aibă loc“, potrivit agenţiei citate.

Mai mult pe edupedu.ro

Parteneri