AM Press Logo
Muzeul Pietrei

Garnitura perfectă, nu mai căuta alta! Ieftină, atât de ușoară că o poate face până și cel mai nepriceput om și atââât de bună !

O versiune extrem de gustoasă de cartofi gratinați, originară din Franța, ușor de făcut. Cremoși în interior, înveliți de o crustă aromată și crocantă, taman buni de făcut când vrei să impresionezi musafirii cu un preparat delicios dar care pe tine să nu te solicite prea mult.
TIMPI DE PREPARARE
Timp de preparare: 10 min
Timp de gatire: 55 min
Gata in: 65 min
INGREDIENTE
– 500 g cartofi
– 250 ml smântână de gătit
– 100 ml lapte
– 150 g parmezan
– 100 g cașcaval afumat
– 2 căței de usturoi
– 40 g unt
– sare, piper, nucșoară – după gust
PREPARARE: Preîncălzește cuptorul. Unge o tavă care nu lipește cu unt.
1. Spală, curăță și taie cartofii în felii rotunde și destul de subțiri (un pic mai groase decât ai tăia dacă ai face chips-uri de casă). (Poți folosi la feliat chiar aparatul de curățat cartofi, va merge mai repede)
2. Într-un bol, amestecă smântâna cu laptele, usturoiul pisat și condimentele. Combină cu cartofii.
3. Aliniază (după bunul plac, deisgur) cartofii în tava dinainte pregătită. Presară deasupra, din belșug, cașcavalul afumat și parmezanul. Mai poți presăra, dacă dorești, pe deasupra, un praf de nucșoară. Dă la cuptor pentru aproximativ 55 de minute. Se servesc fierbinți.
Sursa Fii sănătos.ro

Powered by VA Labs
© 1991- 2024 Agenția de Presă A.M. Press. Toate drepturile rezervate!